Krakowianka

Krakowianka

Platynowy Ekspert
[Przepisów: 2834]

Ogórki nadziewane pieczarkami i mięsem

  • TRUDNOŚĆ: łatwe
  • CZAS:
         
ocena: 5/5 głosów: 4

Nadzieniem takim można nadziewać cukinię, patisony lub kabaczki.

Ogórki nadziewane pieczarkami i mięsem

Składniki:

Ogórki nadziewane pieczarkami i mięsem

 

 

Sposób przygotowania:

Ogórki nadziewane pieczarkami i mięsem
Ogórki przekroić na pół, wydrążyć miąższ i obgotować w wodzie z dodatkiem vegety. Na patelni rozgrzać olej, wsypać posiekaną cebulę i zeszklić. Następnie dodać pokrojoną w kostkę cukinię i pieczarki. Dusić pod przykryciem około 10 minut. Pod koniec dodać pokrojone w kostkę pomidory i mięso, gotować przez chwilę. Mąkę wymieszać ze śmietaną, połączyć z farszem, zagotować, dodać chrzan, przyprawić do smaku. Przygotowanym farszem napełnić ogórki, włożyć do naczynia żaroodpornego i zapiec w gorącym piekarniku.