Sposób przygotowania:
Ogórkowa bez mięsa z tostem czosnkowym
ZUPA:
Do garnka wlewamy 2l wody, do gotującej się wody wrzucamy pokrojone w drobną kostkę ziemniaki oraz kostki rosołowe.Marchew i ogórki ścieramy na tartce(grube oczka) cebulę ścieramy na drobniejszych oczkach.Do gotujących się ziemniaków dodajemy startą marchew po około 5 minutach dodajemy cebulę i ogórki.Gotujemy aż warzywa zmiękną po czym dodajemy estragon,majeranek,czosnek przeciśnięty przez praskę.Mąkę rozrabiamy w 1/2 szklanki zimnej wody i dodajemy do zupy, gotujemy jeszcze 15 minut i odstawiamy do ostygnięcia.
TOST:
kawałki chleba smarujemy przeciśniętym przez praskę czosnkiem a następnie masłem.Podsmażamy na patelni lub w opiekaczu aż staną się chrupiące.(nie dodajemy więcej tłuszczu)
Do garnka wlewamy 2l wody, do gotującej się wody wrzucamy pokrojone w drobną kostkę ziemniaki oraz kostki rosołowe.Marchew i ogórki ścieramy na tartce(grube oczka) cebulę ścieramy na drobniejszych oczkach.Do gotujących się ziemniaków dodajemy startą marchew po około 5 minutach dodajemy cebulę i ogórki.Gotujemy aż warzywa zmiękną po czym dodajemy estragon,majeranek,czosnek przeciśnięty przez praskę.Mąkę rozrabiamy w 1/2 szklanki zimnej wody i dodajemy do zupy, gotujemy jeszcze 15 minut i odstawiamy do ostygnięcia.
TOST:
kawałki chleba smarujemy przeciśniętym przez praskę czosnkiem a następnie masłem.Podsmażamy na patelni lub w opiekaczu aż staną się chrupiące.(nie dodajemy więcej tłuszczu)