Sposób przygotowania:
Ogórkowa na króliku z pieczarkamiETAP 1:
Mięso od królika dzielę na mniejsze części.
ETAP 2:
Ziemniaki, seler, marchew, pietruszkę obieram i myję dokładnie.
ETAP 3:
Seler i pietruszkę po obraniu ścieram na tarce jarzynowej.
ETAP 4:
Marchewkę, ziemniaki, kroję w kostkę. Por kroję drobno.
Do garnka wlewam dwa litry wody, dodaję ziele, liść laurowy i mięso od królika i gotuję. Marchew, ziemniaki, seler, por przesmażam na tarce jarzynowej i dodaję do zupy.
Ogórki ścieram na tarce jarzynowej i przesmażam na tej samej patelni, są wtedy lepsze jak się podsmaży.
Zupę gotuję na wolnym ogniu. Na końcu dodaję do zupy przesmażone talarki pieczarek.
Doprawiam sola, pieprzem, dodaję pokrojoną chili, natkę pietruszki i wlewam śmietanę.
Czekoladka 2