SUPERPRZEPIS

Ogórkowa na króliku z pieczarkami

  • 1
  • mysza75
  • TRUDNOŚĆ: łatwe
  • CZAS:
  • PORCJE: 4
         
ocena: 5/5 głosów: 2
Ogórkowa na króliku z pieczarkami

Moja ulubiona zupa, w wersji z pieczarkami i królikiem który jest dietetyczny. Zupa jest pikantna dzięki papryczce chili ale jak ktoś nie lubi można ją pominąć. Idealna zupa na rozgrzanie.

Składniki:

Ogórkowa na króliku z pieczarkami

 

Sposób przygotowania:

Ogórkowa na króliku z pieczarkami

ETAP 1:

Ogórkowa na króliku z pieczarkami
comber z królika przygotowany do gotowania

Mięso od królika dzielę na mniejsze części.

ETAP 2:

Ogórkowa na króliku z pieczarkami
marchew seler por obrane w misce i ziemniaki

Ziemniaki, seler, marchew, pietruszkę obieram i myję dokładnie.

ETAP 3:

Ogórkowa na króliku z pieczarkami
seler starta na tarce jarzynowej w garnku

Seler i pietruszkę po obraniu ścieram na tarce jarzynowej.

ETAP 4:

Ogórkowa na króliku z pieczarkami
do garnka włozony comber pokrojone warzywa

Marchewkę, ziemniaki, kroję w kostkę. Por kroję drobno.

Do garnka wlewam dwa litry wody, dodaję ziele, liść laurowy i mięso od królika i gotuję. Marchew, ziemniaki, seler, por przesmażam na tarce jarzynowej i dodaję do zupy.

Ogórki ścieram na tarce jarzynowej i przesmażam na tej samej patelni, są wtedy lepsze jak się podsmaży.

Zupę gotuję na wolnym ogniu. Na końcu dodaję do zupy przesmażone talarki pieczarek.

Doprawiam sola, pieprzem, dodaję pokrojoną chili, natkę pietruszki i wlewam śmietanę.