kucharka_1991

kucharka_1991

Szef Kuchni
[Przepisów: 42]

Ogórkowa na porcji rosołowej

  • TRUDNOŚĆ: łatwe
  • CZAS:
  • PORCJE: 10
         
ocena: 0/5 głosów: 0

Szybki pomysł na obiad za nie duże pieniądze.

Ogórkowa na porcji rosołowej Więcej zdjęć (5)

Składniki:

Ogórkowa na porcji rosołowej

 

 

Sposób przygotowania:

Ogórkowa na porcji rosołowej
W 5 szklankach wody gotujemy porcję rosołową. W tym czasie myjemy warzywa i kroimy w kosteczkę ( ogórki kiszone też). Pamiętajcie, że w seler lubi się chować ziemia więc umyjcie dokładnie. Kiedy zobaczycie już, że bulion jest gotowy wyciągnijcie porcję i wyjmijcie szary nalot na wodzie. Do garnka wrzuć wrzuć warzywa prócz ogórków kiszonych. Dodaj liść laurowy i ziele angielskie. Pozostawiamy warzywa by ugotowały się na miękko. Kiedy warzywa będą miękkie dodajemy ogórki kiszone i wodę z ogórków. Doprawiamy pieprzem. Co jakieś 5 minut sprawdzamy smak zupy. Kiedy wyda wam się za kwaśna możecie dodać cukier. Koperek siekamy wraz z czosnkiem. Dodajemy do zupy. Z garnka odlewamy szklankę zupy i mieszamy ze śmietaną, następnie całość dajemy z powrotem do garnka. Pozostawiamy na 5 minut i obiad gotowy.
Ogórkowa na porcji rosołowej
w 5 szklankach wody gotujemy porcję rosołową w celu uzyskania bulionu
Ogórkowa na porcji rosołowej
Kroimy wrzystkie warzywa w kosteczę także ogórki
Ogórkowa na porcji rosołowej
Gdy warzywa w garnku są miękkie dodajemy ogórki i wodę oraz doprawiamy
Ogórkowa na porcji rosołowej
Szklankę zupy mieszamy ze śmietaną w osobnym pojemniku i dolewamy do garnka

Tagi:

ogórki