Beatris

Beatris

Platynowy Ekspert
[Przepisów: 2198]

Ogórkowa na schabowych kościach

  • TRUDNOŚĆ: łatwe
  • CZAS:
         
ocena: 5/5 głosów: 4

Zupa ogórkowa na wkładce z kości.

Ogórkowa na schabowych kościach Więcej zdjęć (5)

Składniki:

Ogórkowa na schabowych kościach

 

Sposób przygotowania:

Ogórkowa na schabowych kościach
Umyte kości schabowe przełożyć do garnka. Zalać je ok.3 litrami wody, zagotować, zebrać szumowiny. Marchewki, seler i pietruszkę obrać. Marchewki i pietruszkę pokroić w półplasterki, seler pokroić dowolnie. Warzywa dodać do wywaru razem z odrobiną soli, kostką bulionową, pieprzem, liściem laurowym i zielem angielskim. Gotować ok. 10 minut. Ziemniaki obrać, pokroić w niezbyt dużą kostkę, dodać do zupy. Gotować tak długo, aż wszystkie warzywa będą miękkie. Ogórki zetrzeć na tarce o dużych oczkach, dodać je do zupy i zagotować. Całość doprawić do smaku przyprawą uniwersalną.
Ogórkowa na schabowych kościach
Umyte kości schabowe zalane wodą i gotujące się.
Ogórkowa na schabowych kościach
Obrane i pokrojone warzywa dodane do wywaru.
Ogórkowa na schabowych kościach
Obrane i pokrojone w niezbyt dużą kostkę ziemniaki dodane do zupy.
Ogórkowa na schabowych kościach
Starte na tarce kiszone ogórki dodane pod koniec gotowania do zupy.