Danusia19671

Danusia19671

Platynowy Ekspert
[Przepisów: 1432]

Ogórkowa na wieprzowinie

  • TRUDNOŚĆ: średnie
  • CZAS:
         
ocena: 5/5 głosów: 3

Taką zupę podawać z ryżem

Ogórkowa na wieprzowinie

Składniki:

Ogórkowa na wieprzowinie

 

 

Sposób przygotowania:

Ogórkowa na wieprzowinie
Włoszczyznę obrać, opłukać, zetrzeć na tarce. Kości włożyć do zimnej wody, dodać włoszczyznę, zagotować. Zupę gotować na wolnym ogniu. Wywar odcedzić. Ogórki obrać, zetrzeć na tarce o grubych oczkach, odcisnąć sok i udusić na maśle do miękkości. Do wywaru dodać uduszone ogórki, odciśnięty sok i kwas ogórkowy. Śmietanę rozmieszać z mąką, obrać od kości mięso, dodać do zupy. Zupę zagotować, dodać koperek suszony, doprawić do smaku.

Tagi:

ogórki