Sposób przygotowania:
Ogórkowa ,, pół na pół ,, - gęsta
Korpus umyć , podzielić na kawałki . Marchew ( 1,5 sztuki ) , pietruszkę , seler utrzeć na tarce jarzynowej ( grube oczka ) .Pozostałą marchewkę ( 1/2 sztuki ) pokroić w ozdobne plasterki, por w pół plasterki , ogórek świeży w plasterki ( bez obierania ) , a obrane ziemniaki w kostkę . Włożyć mięso, warzywa , kostki bulionowe do garnka i zalać wodą . Gotować 50 minut.
Rozpuścić na patelni masło- podsmażyć utarte na tarce jarzynowej ( grube oczka ) kiszone ogórki i połowę koperku .
Wyjąć z zupy korpus kurczaka , a dołożyć przesmażone ogórki. Gotować jeszcze 10 minut. Doprawić do smaku maggi i pieprzem. Posypać na talerzu resztą kopru.
Osobno podawać słodką śmietankę tak by każdy sobie dolewał na talerzu tyle ile chce .
Obrane od kości mięsko można wrzucić do zupy lub użyć do pierogów , krokietów , pasztecików .
Rozpuścić na patelni masło- podsmażyć utarte na tarce jarzynowej ( grube oczka ) kiszone ogórki i połowę koperku .
Wyjąć z zupy korpus kurczaka , a dołożyć przesmażone ogórki. Gotować jeszcze 10 minut. Doprawić do smaku maggi i pieprzem. Posypać na talerzu resztą kopru.
Osobno podawać słodką śmietankę tak by każdy sobie dolewał na talerzu tyle ile chce .
Obrane od kości mięsko można wrzucić do zupy lub użyć do pierogów , krokietów , pasztecików .
eli_555
msewka
dusia30
thegrooba
Natala1210