Ilonar2301

Ilonar2301

Złoty Ekspert
[Przepisów: 744]

Ogórkowa z domowego przecieru

  • TRUDNOŚĆ: łatwe
  • CZAS:
         
ocena: 4/5 głosów: 4

Szybka i smaczna zupa na domowym przecierze.

Ogórkowa z domowego przecieru Więcej zdjęć (5)

Składniki:

Ogórkowa z domowego przecieru

 

Sposób przygotowania:

Ogórkowa z domowego przecieru
Na kości gotujemy wywar. Do wywaru dodajemy pokrojone w kostkę ziemniaki, starte marchewki i pietruszkę oraz przyprawy. Całość gotujemy do momentu, gdy warzywa będą( jeśli wcześniej dodalibyśmy ogórki, to ziemniaki pozostałyby twarde). Dodajemy przecier ogórkowy i gotujemy razem kilkanaście minut. Śmietanę rozprowadzamy niewielką ilością gorącej zupy i dodajemy do zupy. Doprawiamy do smaku solą oraz pieprzem. Dodajemy majeranek i posiekaną natkę pietruszki.
Ogórkowa z domowego przecieru
Przygotowywanie wywaru na kości wieprzowej.
Ogórkowa z domowego przecieru
Marchewki i pietruszkę ścieramy na jarzynówce.
Ogórkowa z domowego przecieru
Warzywa dodajemy do gotującego się wywaru.
Ogórkowa z domowego przecieru
Na koniec dodajemy do zupy przeyprawy i posiekaną natkę pietruszki.

Tagi:

ogórki