Sposób przygotowania:
Ogórkowa z koperkiem
Jarzyny kroimy w kostkę lub ścieramy na tarce o grubych oczkach, gotujemy w w rosole. Następnie do zupy dodajemy obrane, pokrojone w kostkę ziemniaki. Gotujemy do miękkości. Ogórki ścieramy na tarce o grubych oczkach i podsmażamy je na maśle. Pod koniec gotowania dodajemy je wraz z powstałym sosem do zupy. Zupę zabielamy śmietaną, doprawiamy do smaku, podajemy z posiekanym koperkiem.
![Ogórkowa z koperkiem Ogórkowa z koperkiem](https://static.gotujmy.pl/ZDJECIE_GALERIA_B/ogorkowa-z-koperkiem-200388.jpg)
![Ogórkowa z koperkiem Ogórkowa z koperkiem](https://static.gotujmy.pl/ZDJECIE_GALERIA_B/ogorkowa-z-koperkiem-200389.jpg)
![Ogórkowa z koperkiem Ogórkowa z koperkiem](https://static.gotujmy.pl/ZDJECIE_GALERIA_B/ogorkowa-z-koperkiem-200390.jpg)
![Ogórkowa z koperkiem Ogórkowa z koperkiem](https://static.gotujmy.pl/ZDJECIE_GALERIA_B/ogorkowa-z-koperkiem-200391.jpg)