Sposób przygotowania:
Ogórkowa z kwiatem i lubczykiem
Umyć i przeciąć na kilka kawałków korpus z kurczaka. Oczyścić warzywa , umyć .Pokroić - por w pół plasterki , ziemniaki w kostkę , marchew w ozdobne plasterki , seler w cienkie słupki .Ułożyć w garnku , dodać lubczyk związany nitką ,przyprawę do zup - zalać wodą .Gotować ok. godziny . W tym czasie ogórki utrzeć na tarce jarzynowej . Na patelni rozgrzać masło i smażyć na nim utarte ogórki . Wyjąć z zupy korpus z kurczaka , lubczyk .Włożyć ogórki . Wsypać przyprawę ,, Kwiaty jadalne " .Gotować 10 minut na małym gazie . Doprawić do smaku pieprzem i maggi . Podawać posypaną pokrojonym koprem , natką - ze śmietanką lub bez . Teraz o różnicach między tą zupą a gotowaną bez przyprawy ,, Kwiaty spożywcze ". Pojawia się dodatkowa nuta zapachowa i smakowa - to tak jak zupa ugotowana z lubczykiem i bez . Niestety po dodaniu śmietany ta nutka znika - tak więc proponuję jeść raczej bez śmietany . Wydaje mi się , że ta przyprawa może nadać potrawom specyficznego delikatnego posmaku . Nie zmienia charakteru potrawy a tylko ją delikatnie wzbogaca . Zupa jest smaczna - lekko inna niż ta zwykła .
msewka
Babciagramolka
To Pyza wygrzebała - podobno wcześniej bywała w sklepach a teraz o nią trudno . Pyza dostała opakowanie od producenta i podzieliła się .Dziewczyny wyszukały , że tu można kupić w wersji niemieckiej http://www.rajsmakosza.pl/kwiaty-spozywcze-suszone-pet-108g-p-918.html