Klaudynka

Klaudynka

Mistrz Kuchni
[Przepisów: 125]

Omlecik ryżowy.

  • TRUDNOŚĆ: łatwe
  • CZAS:
         
ocena: 4/5 głosów: 2

Delikatny ryżowy omlecik, wspaniały na śniadanie lub lekką kolację.

Omlecik ryżowy.

Składniki:

Omlecik ryżowy.

 

 

  • 10 dag żółtego sera

 

 

 

 

  • pęczek szczypiorku

 

  • szczypta soli i pieprzu

Sposób przygotowania:

Omlecik ryżowy.
Gotujemy ryż wg przepisu na opakowaniu, lekko go rozgotowujemy, odcedzamy i studzimy. Myjemy i kroimy w plastry pomidora. Szczypior myjemy i siekamy. Ścieramy ser żółty. Jajka miksujemy z serem, przyprawiamy, dodajemy do ryżu i delikatnie mieszamy. Roztapiamy masło na patelni, wylewamy omlet. Na połowie omletu układamy pomidory. Smażymy na małym ogniu pod przykryciem, aż omlet się zetnie i lekko przyrumieni, składamy na pół przykrywając pomidory i jeszcze chwilę smażymy. Podajemy posypany szczypiorkiem.