Sposób przygotowania:
omlet cesarski z mussem truskawkowym
zoltka ubic z cukrem na puszysta mase,doac mleko i dalej ubijac na puszysto,bialka ubic ,dodac do masy zoltkowej,dodac przesiana make z proszkiem do pieczenia,lekko ubic.
Mase wlac na rozgrzane na patelni maslo,krotko podpiec.Wstawic do nagrzanego piekarnika na 200°C okolo 10-15 min ,az sie zezloci.Wyjasc z piekarnika ,pokroic w kostke,dodac lyzke masla,posypac cukrem pudrem i skarmelizowac.
Wylozyc na talerz,pola mussem truskawkowym,udekorowac bita smietana i posypac cukrem pudrem.Smacznego!!!
Mase wlac na rozgrzane na patelni maslo,krotko podpiec.Wstawic do nagrzanego piekarnika na 200°C okolo 10-15 min ,az sie zezloci.Wyjasc z piekarnika ,pokroic w kostke,dodac lyzke masla,posypac cukrem pudrem i skarmelizowac.
Wylozyc na talerz,pola mussem truskawkowym,udekorowac bita smietana i posypac cukrem pudrem.Smacznego!!!
luna
sloneczko1
Do recepty podstawowej mopzna dodawac ulubione owoce ,mussy,smietane,lub tylko z cukrem pudrem,z orzeszkami ,z miodem,mozna samemu wymyslac wariacje omletu.Tradycyjnie jest z namoczonymi w rumie rodzynkami.-recepta rozniej w moim zbiorze
Natala1210
shimetsu
sloneczko1
co masz na mysli???
shimetsu
zerknij na skladniki i edytuj ;] Przepis spoko, uwielbiam truskawki i pewnie go wyprubuje.
dzastina
100g cukru i 2 łyzki cukru wiec w sumie...? czy pomylilas sie?
sloneczko1
Sarenka
Senqa
justynak223
misia53