Sposób przygotowania:
Omlet Ejla - Zewa
Kiełbasę pokroić w plasterki i podsmażyć z cebulą pokrojoną w piórka.
Ser zetrzeć na tarce.
Wszystkie składniki na omlet oprócz płatków zmiksować.
Dodać płatki i delikatnie wymieszać.
Rozgrzać patelnię z oliwą, wylać porcję jajek z płatkami i smażyć na niewielkim ogniu z obu stron na złoty kolor.
Omlet wyłożyć na talerz, położyć kiełbasę z cebulą, posypać serem i złożyć na pół.
Podawać na gorąco.
Ser zetrzeć na tarce.
Wszystkie składniki na omlet oprócz płatków zmiksować.
Dodać płatki i delikatnie wymieszać.
Rozgrzać patelnię z oliwą, wylać porcję jajek z płatkami i smażyć na niewielkim ogniu z obu stron na złoty kolor.
Omlet wyłożyć na talerz, położyć kiełbasę z cebulą, posypać serem i złożyć na pół.
Podawać na gorąco.
ejla
zewa
Już dawno się na niego czaiłam. Ale nie byłabym sobą gdybym ni pokombinowała po swojemu. Niemniej jednak Twój omlet mnie zainspirował.
Anula