Babcia Halinka

Babcia Halinka

Platynowy Ekspert
[Przepisów: 2266]

Omlet rybny z kaparami

  • CZAS:
         
ocena: 4/5 głosów: 4

Masło i olej rozgrzać na patelni. Rybę pokroić na niewielkie paluszki, smażyć na

Omlet rybny z kaparami

Składniki:

Omlet rybny z kaparami

 

  • 4 filety rybne
  • 2 łyżki masła
  • 2 łyżeczki oleju roślinnego
  • 6 dag słoniny
  • 1 cebula
  • sól
  • świeżo zmielony pieprz
  • 4 jajka
  • 2 łyżeczki siekanych kaparów
  • 1 łyżeczka posiekanej natki pietruszki

Sposób przygotowania:

Omlet rybny z kaparami
Masło i olej rozgrzać na patelni. Rybę pokroić na niewielkie paluszki, smażyć na tłuszczu ok 7 minut. Cebulę obrać, umyć i pokroić w grubą kostkę. Słoninę drobno pokroić i razem z cebulą dodać do ryby. Wymieszać i krótko przesmażyć. Dodać sól i pieprz do smaku oraz posiekane kapary. Jajka roztrzepać z solą, pieprzem, natką pietruszki i wlać na patelnię. Zostawić do ścięcia jajek.