Sposób przygotowania:
Omlet Warzywny
Warzywa podsmażamy na 1 łyżce masła. Posypujemy mąką i smażymy przez 2 minuty na wolnym ogniu. Wlewamy całą śmietanę z wyjątkiem 2 łyżek. Dodajemy przyprawy i ser; dusimy, aż sos zrobi się gęsty.
Jajka mieszamy z pozostałą śmietaną. Resztę masła rozgrzewamy na patelni. Smażymy jajka, aż się zetną.Odwracamy na drugą stronę i polewamy połową sosu. Składamy omlet na pół. Przekładamy na talerz i polewamy pozostałym sosem. Podajemy
Jajka mieszamy z pozostałą śmietaną. Resztę masła rozgrzewamy na patelni. Smażymy jajka, aż się zetną.Odwracamy na drugą stronę i polewamy połową sosu. Składamy omlet na pół. Przekładamy na talerz i polewamy pozostałym sosem. Podajemy