lukaszek1234

lukaszek1234

Kuchcik
[Przepisów: 4]

Omlet wielkopolski

  • TRUDNOŚĆ: łatwe
  • CZAS:
         
ocena: 0/5 głosów: 0

Woreczek ryżu gotujemy według przepisu na opakowaniu. Najlepiej trochę rozgotowany.

Omlet wielkopolski

Składniki:

Omlet wielkopolski

 

 

Sposób przygotowania:

Omlet wielkopolski
Ryż odcedzamy studzimy. Pomidory myjemy wycieramy i kroimy w cienkie plastry.Szczypiorek myjemy i drobno kroimy. Ser kroimy na tartce o dużych oczkach.Ser miksujemy z jajkami wraz z solą i pieprzem. Następnie dodajemy do ryżu i delikatnie mieszamy. Następnie na patelni kładziemy masło i roztapiamy je potem wlewamy masę. Na połowie patelni układamy pomidory.Podsmażamy na małym ogniu pod przykryciem. Gdy omlet się lekko przyrumieni składamy go na pół zwiększamy ogień i jeszcze chwilę smażymy. Po usmażeniu przekładamy na talerz i posypujemy szczypiorkiem.