Krakowianka

Krakowianka

Platynowy Ekspert
[Przepisów: 2834]

Omlet z bazylią.

  • TRUDNOŚĆ: łatwe
  • CZAS:
         
ocena: 4/5 głosów: 4

Omlet z bazylią to świetny pomysł na syte śniadanie.

Omlet z bazylią.

Składniki:

Omlet z bazylią.

 

  • jajka 3 szt
  • pomidor 2 szt
  • kiełbasa 10 dag
  • bazylia siekana 1 łyżeczka
  • szczypiorek siekany 1 łyżeczka
  • oliwa 2 łyżka
  • czosnek granulowany do smaku
  • sól do smaku
  • pieprz do smaku

 

Sposób przygotowania:

Omlet z bazylią.
Na patelni rozgrzać 1 łyżkę oliwy, dodać pokrojoną w plasterki kiełbasę i lekko podsmażyć. Pomidory sparzyć, obrać ze skórki, pokroić w kostkę i włożyć do kiełbasy i chwilę podsmażyć. Jajka wlać do garnka, dodać posiekaną bazylię, szczypiorek, szczyptę czosnku granulowanego, soli i pieprzu. Wszystko dokładnie wymieszać. Następnie dodać podsmażoną kiełbasę z pomidorami. Na drugiej patelni rozgrzać pozostałą oliwę, wlać masę jajeczną i usmażyć omlet.