Babcia Halinka

Babcia Halinka

Platynowy Ekspert
[Przepisów: 2266]

Omlet z Peloponezu

  • 1
  • CZAS:
         
ocena: 4/5 głosów: 1

Jajka rozbić z mąką i śmietaną. Doprawić solą pieprzem i bazylią. Oliwki pokroić na

Omlet z Peloponezu

Składniki:

Omlet z Peloponezu

 

Sposób przygotowania:

Omlet z Peloponezu
Jajka rozbić z mąką i śmietaną. Doprawić solą pieprzem i bazylią. Oliwki pokroić na drobne krążki, a ser feta w grube plastry. Masę jajeczną smażyć na mocno rozgrzanej patelni, gdy jajka będą prawie ścięte, dodać oliwki. Na chwilę przed końcem smażenia położyć plastry fety i przykryć patelnię. Gdy ser zacznie się rozpuszczać, zdjąć z ognia. Podawać z ciemnym pieczywem.