Sposób przygotowania:
Omlet z pomidorem i mozzarellą
1) Pomidory umyć, podzielić na ćwiartki i usunąć z nich pestki. Miąższ pokroić w drobną kostkę. 2) Czosnek i cebulę obrać i drobno posiekać. Umytą bazylię starannie osączyć na ręczniku papierowym, listki zerwać i także drobno posiekać. 3) Jajka wbić do miski i roztrzepać z mlekiem. Doprawić solą i pieprzem. 4) Olej rozgrzać na patelni i smażyć na nim połowę cebuli i czosnku. Dodać polowę bazylii i dalej krótko smażyć. 5) Jajka wymieszać z pomidorami i połowę wlać na patelnię. Rozprowadzić równomiernie i smażyć przez 5 minut na małym ogniu. Posypać serem i smażyć dalsze 5 minut po tej samej stronie. 6) Omlet zsunąć z patelni na talerz, przykryć drugim talerzem, odwrócić i ponownie wsunąć na patelnie. Smażyć przez 3 minuty. Zdjąć z patelni, postawić w ciepłym miejscu, dopóki drugi omlet nie będzie gotowy. Podawać z sałatą.