Sposób przygotowania:
Omlet z pomidorkami
Jajka roztrzepujemy z kapką mleka ( ja czasem dodaję szczyptę mąki). Solimy i pieprzymy do smaku, wsypujemy natkę pietruszki. Dodajemy do jajek swoje ulubione dodatki: pomidorki koktajlowe można przekroić na połówki lub zostawić w całości, plasterki kiełbasy lub wędlinę pokrojoną w cienkie paseczki, pieczarki pokrojone w kostkę i cebulę pokrojoną w piórka (pieczarki i cebulę można wcześniej zeszklić na masełku). Wszystko dokładnie i delikatnie mieszamy. Masło rozgrzewamy na patelni uważając żeby się nie przypaliło, wylewamy na patelnię jajka. Smażymy z jednej strony co jakiś czas podważając boki, żeby jajko mogło spłynąć pod spód. Czekamy aż cała masa się zetnie, składamy na pół i przekładamy na talerz. Smacznego. Na zdjęciu omlet w towarzystwie marchewkowych kładzionych kluseczek według przepisu Pyzy. https://gotujmy.pl/kluski-kladzione-marchewkowe,przepisy-maczne-przepis,51698.html