Pati Kuchareczka

Pati Kuchareczka

Szef Kuchni
[Przepisów: 121]

Omlet z zieleniną

  • TRUDNOŚĆ: łatwe
  • CZAS:
         
ocena: 4/5 głosów: 2

Omlet z zieleniną to istna uczta dla fanów "zielonego".

Omlet z zieleniną

Składniki:

Omlet z zieleniną

 

Sposób przygotowania:

Omlet z zieleniną
Drobno pokrojoną cebulę i paprykę dusić pod przykryciem, dodać sól i rozgnieciony czosnek, bazylię i rozdrobnione pomidory i dusić wszystko do miękkości. Ubite widelcem jajka zmieszać ze śmietaną, posolić i zmieszać z posiekaną pietruszką, koperkiem i szczypiorkiem. Połowę masy wlać na patelnię z rozgrzanym olejem i zarumienić z obu stron i odstawić. Resztę także wlać i zarumienić tylko z jednej strony, przykryć warstwą zieleniny i położyć na to drugiego omleta i razem podgrzać.

Tagi:

jajko jajka omlet