Sposób przygotowania:
Omlet ze szpinakiem
Szpinak przebrać, umyć,osuszyć i wrzucić do wrzątku.Dusić przez kilka minut mieszając. przełożyć na cedzak i zahartować zimną wodą. Dokładnie go potem odcisnąć i skroić. Śmietanę wymieszać z czosnkiem i zagotować.Następnie wrzucić posiekany szpinak doprawić do smaku solą i pieprzem. ponownie zagotować i odstawić. Jajka wbić do miski, dodać mleko,posolić i wymieszać.
Masło rozgrzać na patelni i wlewać masę jajeczną. Usmażyć omlety a na każdy placek nałożyć gorący farsz szpinakowy. podawać ciepłe
Masło rozgrzać na patelni i wlewać masę jajeczną. Usmażyć omlety a na każdy placek nałożyć gorący farsz szpinakowy. podawać ciepłe