Bernadetta

Bernadetta

Złoty Ekspert
[Przepisów: 947]

Omlet ze szpinakiem 2

  • TRUDNOŚĆ: łatwe
  • CZAS:
         
ocena: 5/5 głosów: 3

Zdecydowanie bardziej wolę świeży szpinak, ale z mrożonego też można szybko wyczarować coś smacznego:)

Omlet ze szpinakiem 2 Więcej zdjęć (3)

Składniki:

Omlet ze szpinakiem 2

 

Sposób przygotowania:

Omlet ze szpinakiem 2
Szpinak rozmrażamy, a następnie dodajemy obrany i przeciśnięty przez praskę czosnek i dusimy 2-3 minuty, doprawiamy solą, studzimy. Jajka ubijamy mocno mikserem lub trzepaczką. Na patelni do naleśników rozgrzewamy niewielką ilość masła, wlewamy połowę ubitych jajek i układamy połowę szpinaku. Przykrywamy pokrywką i smażymy do czasu aż jajka się zetną. Doprawiamy solą i pieprzem, ściągamy na talerz, a z pozostałych składników przygotowujemy drugi omlet.
Omlet ze szpinakiem 2
Szpinak rozmrażamy, a następnie dodajemy obrany i przeciśnięty przez praskę czosnek i dusimy 2-3 minuty, doprawiamy solą, studzimy. Jajka ubijamy mocno mikserem lub trzepaczką.
Omlet ze szpinakiem 2
Na patelni do naleśników rozgrzewamy niewielką ilość masła, wlewamy połowę ubitych jajek i układamy połowę szpinaku.