Sposób przygotowania:
Omlet ziemniaczany
Bekon pokroić w paseczki, wysmażyć na chrupko. Skwarki zdjąć z patelni i odlożyć. Obrane ziemniaki pokroić w cienke plasterki, cebule pokroić w krążki.Do tłuszczu z bekonu dodać olej, rozgrzać , wrzucić plasterki ziemniaków i smażyć kilka minut na średnim ogniu odwracając je ,by się równomiernie usmazyly.Oprószyć je solą i pieprzem , dodać cebulę i śmażyć jeszcze wszystko razem ciągle mieszając. Żółty ser pokroić w drobną kostkę, jajka wymieszać z mlekiem przyprawiając na pikantnie solą i pieprzem.Na podsmażonych ziemniakach i cebuli rozłożyć skwarki z bekonu i pokrojony żółty ser i na to wylać jajka z mlekiem. Patelnię przykryć,pozostawić na malym ogniu na ok 30 min. aż omlet się zetnie i gotowe!