Sposób przygotowania:
Omlety cebulowe
Na 4 omlety: Cebule drobno pokroić i podsmażyć na oliwie. Ser zetrzeć, szynkę pokroić na małe kawałeczki. Jajka roztrzepac, dodać mleko, sól i mąkę. Dokładnie wymieszac. Ćwiartkę cebuli przełożyć na druga patelnię równomiernie rozłożyć i zalać ¼ ciasta naleśnikowego. Czosnek rozetrzeć w prasce, dodać ketchup i sos sojowy. Smażyć z obu stron. Gdy będziemy mieć już wszystkie naleśniki posmarowac sosem, równomiernie rołożyc szynkę i ser. Złożyć na pół i jeszcze raz na pół. Zapiekać 2-3 minuty aż ser się rozpuści.
elzbieta8960
elzbieta8960
Sama chyba sobie odpowiem...wg mnie to raczej nalesniki a nie omlety....miedzy jednym a drugim jest konkretna roznica....:)