Katarzyna J.

Katarzyna J.

Platynowy Ekspert
[Przepisów: 1284]

Opiekane krokiety z szynki

  • TRUDNOŚĆ: średnie
  • CZAS:
         
ocena: 5/5 głosów: 5

Bardzo smaczne opiekane krokiety z szynki.

Opiekane krokiety z szynki Więcej zdjęć (5)

Składniki:

Opiekane krokiety z szynki

 

Sposób przygotowania:

Opiekane krokiety z szynki
Mięso dokładnie myjemy i osuszamy. Wkładamy do garnka i gotujemy do miękkości. Cebulę obieramy, siekamy i lekko podrumieniamy na tłuszczu. Mięso mielimy razem z cebulą. Do masy wbijamy jajko, doprawiamy do smaku solą oraz pieprzem. Wszystko dokładnie mieszamy. Z podanych składników przygotowujemy ciasto naleśnikowe. Na rozgrzanym tłuszczu smażymy naleśniki. Na usmażone naleśniki nakładamy farsz. Zwijamy w kopertę. Na jeden talerz wybijamy jajko, rozmącamy. Na drugi talerz wysypujemy bułkę tartą. Krokiety zanurzamy w jajku i obtaczamy w bułce tartej. Smażymy na rumiano z obu stron. Podajemy z barszczem czerwonym.
Opiekane krokiety z szynki
Mięso mielimy razem z cebulą. Do masy wbijamy jajko, doprawiamy do smaku solą oraz pieprzem. Wszystko dokładnie mieszamy.
Opiekane krokiety z szynki
Z podanych składników przygotowujemy ciasto naleśnikowe. Na rozgrzanym tłuszczu smażymy naleśniki. Na usmażone naleśniki nakładamy farsz. Zwijamy w kopertę.
Opiekane krokiety z szynki
Na jeden talerz wybijamy jajko, rozmącamy. Na drugi talerz wysypujemy bułkę tartą. Krokiety zanurzamy w jajku i obtaczamy w bułce tartej.
Opiekane krokiety z szynki
Smażymy na rumiano z obu stron. Podajemy z barszczem czerwonym.