Sposób przygotowania:
Opiekany filet z kurczaka faszerowany pa
1. Piersi z kurczaka umyć, oczyścić, doprawić solą, pieprzem, suszonym tymiankiem, następnie skropić oliwą z oliwek, 2. Włożyć piersi do lodówki na 30 min aby się zamarynowały. 3. Kaszę jaglaną ugotować według przepisu na opakowaniu i tak ugotowaną połączyć ze skórką cytrynową. 4. Zamarynowaną pierś z kurczaka lekko naciąć i zrobić w środku kieszeń, dodać 30 g pasztetu cielęcego i dokładnie zacisnąć by pasztet nie wypadł, usmażyć na złoty kolor z obu stron i włożyć do piekarnika na 15 min na 175 stopni, 5. Po wyjęciu z piekarnika piersi odstawić na około 3 minuty, aby odpoczęły. 6. Pomidory pokroić w kostkę, czosnek obrać i pokroić w plastry, dodać pokrojone rzodkiewki, trochę soku z cytryny i szparagi przecięte na pół, doprawić solą, pieprzem i oliwą.