Sposób przygotowania:
Orientalna potrawka z łososia z jajkiemJajka gotujemy na twardo. Kroimy na cząstki.Ryż gotujemy w osolonej wodzie według przepisu na opakowaniu. Cebule białą i czerwoną siekamy i podsmażamy na maśle. Gdy się zarumieni dodajemy curry, kurkumę i kumin (ilość przypraw zależy od indywidualnych preferencji, ja proponuję ok 1 łyżeczki z każdej z nich) Całe kawałki łososia wrzucamy do osolonej wrzącej wody i gotujemy ok 5 minut. Ugotowanego łososia dzielimy na mniejsze kawałki, usuwając ewentualne ości. Na patelnię na której mamy cebule z przyprawami wlewamy śmietankę i dodajemy ugotowany ryż oraz cząstki jajek. Lekko mieszamy, nakładamy porcje ryżu na talerze, i układamy na nich porcje łososia. Smacznego!
Zobacz jak zrobić smaczną i prostą Potrawkę rybną >>>