Sposób przygotowania:
Orzechowa krówka
Bialka ubić na sztywno z cukrem, nastepnie zmiksowac z żółtkami. Dodać przesitowaną make z proszkiem oraz wsypać orzechy. Dokładnie, ale delikatnie wymieszać. Piec 25 minut w 180 stopniach. Przeciąc na pół.
Kasie ubić na puch. Stopniowo dodawać mase krówkową cały czas miksując.
Wode wymieszać z wódką i nasaczyć biszkopty. Pierwszyposmarować powidłami,a nastepnie masą masą krówkową.Przykryc drugim biszkoptem.
Przygotować zelatynę. Śmietane ubić na najwyższych obrotach na puch. Dodać cukier puder i kakao. Zmiksowac i wlac zimną żelatynę. Posmarować masa biszkopta. Na wierzch posypać mielonymi orzechami.
Kasie ubić na puch. Stopniowo dodawać mase krówkową cały czas miksując.
Wode wymieszać z wódką i nasaczyć biszkopty. Pierwszyposmarować powidłami,a nastepnie masą masą krówkową.Przykryc drugim biszkoptem.
Przygotować zelatynę. Śmietane ubić na najwyższych obrotach na puch. Dodać cukier puder i kakao. Zmiksowac i wlac zimną żelatynę. Posmarować masa biszkopta. Na wierzch posypać mielonymi orzechami.