Sposób przygotowania:
Orzechowa rewelacja
Mąkę, jajka, żółtko, 3 łyżki mleka, 20 dag margaryny, 3/4 szklanki cukru, 3 łyżki miodu, 2 łyżeczki wody należy zagnieść na ciasto i podzielić na dwie części. Jedną część piec w piekarniku około 25 minut, natomiast drugą część włożyć do lodówki.
Orzechy, 1 łyżkę miodu, 1/4 szklankę cukru, masło roślinne należy rozpuścić i przez chwilę gotować. Następnie należy wyjąć z lodówki drugą część ciasta, rozłożyć w formie i na to nałożyć rozpuszczony farsz orzechowy, całość piec przez około 20 minut.
W pozostały mleku ugotować budyń, ostudzić go, następnie należy utrzeć margarynę z cukrem pudrem i dodać zimny już budyń. Na spód blachy położyć upieczone ciasto, na to masę budyniową, ciasto z farszem.
Orzechy, 1 łyżkę miodu, 1/4 szklankę cukru, masło roślinne należy rozpuścić i przez chwilę gotować. Następnie należy wyjąć z lodówki drugą część ciasta, rozłożyć w formie i na to nałożyć rozpuszczony farsz orzechowy, całość piec przez około 20 minut.
W pozostały mleku ugotować budyń, ostudzić go, następnie należy utrzeć margarynę z cukrem pudrem i dodać zimny już budyń. Na spód blachy położyć upieczone ciasto, na to masę budyniową, ciasto z farszem.