sylwia17

sylwia17

Szef Kuchni
[Przepisów: 36]

Orzechowa rolada z kremem

  • 1
  • TRUDNOŚĆ: łatwe
  • CZAS:
         
ocena: 5/5 głosów: 5

Szybka i łatwa do przygotowania.

Orzechowa rolada z kremem Więcej zdjęć (3)

Składniki:

Orzechowa rolada z kremem

 

 

Sposób przygotowania:

Orzechowa rolada z kremem
ciasto; Jajka oddzielić. Białka ubić na sztywno. Wymieszać z cukrem. Dodawać po jednym żółtku cały czas mieszając. Do masy przesiać mąkę. Pod koniec dodać posiekane orzechy włoskie. Delikatnie wymieszać. Ciasto przełożyć do wyłożonej papierem do pieczenia blachy. Piec 30 min.Gorące ciasto wyłożyć na ściereczkę i zwinąć. krem; Śmietanę ubić dodać cukier puder i kakao. Delikatnie wymieszać. Zimną roladę przełożyć 2/3 kremu. Wierzch polać polewą. Na polewę wyłożyć rozetki z reszty kremu. Udekorować orzechami. Schłodzić.
Orzechowa rolada z kremem
składniki biszkoptu należy ze sobą połączyć
Orzechowa rolada z kremem
biszkopt już ląduje w piekarniku