Sposób przygotowania:
Orzechowa rozkosz
Mąkę z miękką margaryną i cukrem pudrem posiekać nożem na stolnicy, następnie, dodajemy, całe jajko, żółtko, śmietanę i znowu siekamy. Z ciasta formujemy kulę, owijamy ją w folię i wkładamy do zamrażalnika na ok 4 godziny. W garnku gotujemy 3/4 szklanki wody z cukrem, tak długo, aż z wody wyparuje cukier i zacznie brązowieć, następnie dodajemy śmietanę, miód, wszystko mieszamy, gotujemy. Dodajemy posiekane orzechy i wszystko dokładnie mieszamy. Ciasto cienko wyłożyć w foremce do pieczenia (najlepiej okrągłej), ponakłuwać widelcem, nakryć folią aluminiową i piec ok 20 min w tem 180oC. Po upieczeniu na ciasto wyłożyć masę orzechową i piec razem jeszcze przez ok 40 min. w tem 160oC