Sposób przygotowania:
Orzechowa tarta z jabłkami i czekoladowym budyniemtarta
Z mąki orzechowej, kokosowej, masła, jajka i cukru pudru zagnieść kruche ciasto. Wstawić na ½ godziny do lodówki.
1 ½ szklanki mleka zagotować z cukrem, cynamonem i masłem. W ½ szklanki mleka rozpuścić mąkę ziemniaczaną i kakao, dodać do mleka z cukrem, zagotować, mieszając. Wystudzić.
Jabłka umyć, przekroić na pół, następnie przy pomocy obieraczki do warzyw pokroić na cienkie półplasterki.
Ciastem, wylepić formę do tarty, podpiekać przez 10 minut w 180 stopniach. Na cieście rozłożyć budyń, równomiernie.
Na budyniu ułożyć plasterki jabłek, tak, aby powstały róże. Tartę piec 20 minut w 180 stopniach. Wystudzić.
lukrowanepierniczki