Sposób przygotowania:
Orzechowiec wg kalia
Margarynę utrzeć z cukrem i jajkami , dodać miód i stopniowo mąkę wraz z sodą i śmietaną . Wszystko starannie utrzeć. Ciasto upiec w tortownicy o średnicy 27 cm w temperaturze 180*C do suchego patyczka około 20 - 30 min. W czasie gdy ciasto się piecze, stopić margarynę z miodem i cukrem, a następnie dodać orzechy , starannie wymieszać, odstawić do przestygnięcia. Po upieczeniu ciasta i ostudzeniu przeciąć go na pół i na dolnym krążku ciasta rozsmarować przestygniętą masę orzechową . Ugotować budyń , wystudzić. Margarynę utrzeć z cukrem pudrem, dodając porcjami zimny budyń. Przygotowanym kremem posmarować wystudzone ciasto z masą orzechową , przykryć drugim plackiem, lekko go dociskając . Polać gotową polewą czekoladową. SMACZNEGO!