Sposób przygotowania:
Orzechowiec z kajmakiem
Opis przygotowania:
Mąkę wymieszać z sodą oraz posiekać z margaryną,dodać inne składniki i zagnieść ciasto.Ze składników zrobić polewę orzechową.Ciasto podzielić na 3 części.Pierwszą i drugą część upiec,na 3 część ciasta wylać gorącą polewę orzechową i upiec.Zrobić krem :ugotować budyń ,ostudzić i utrzeć z margaryną.Wstawić puszkę z mlekiem kondensowanym do garnka z wodą i gotować ok 3h,przestudzić.Na jeden placek nałożyć krem budyniowy,przykryć drugim wysmarowanym kajmakiem,nakryć trzecim z polewą orzechową.Ciasto najlepiej włożyć do reklamówki niech postoi kilka godz. lub przez noc,będzie mięciutkie.;))
Mąkę wymieszać z sodą oraz posiekać z margaryną,dodać inne składniki i zagnieść ciasto.Ze składników zrobić polewę orzechową.Ciasto podzielić na 3 części.Pierwszą i drugą część upiec,na 3 część ciasta wylać gorącą polewę orzechową i upiec.Zrobić krem :ugotować budyń ,ostudzić i utrzeć z margaryną.Wstawić puszkę z mlekiem kondensowanym do garnka z wodą i gotować ok 3h,przestudzić.Na jeden placek nałożyć krem budyniowy,przykryć drugim wysmarowanym kajmakiem,nakryć trzecim z polewą orzechową.Ciasto najlepiej włożyć do reklamówki niech postoi kilka godz. lub przez noc,będzie mięciutkie.;))