Sposób przygotowania:
Orzechowo śliwkowo czekoladowy przysmak
Przygotowanie: Składniki ciasta zagnieść i podzielić na 2 części i upiec 2 "placki " w formie 25/40.Ostudzić. Posiekane orzechy zalać gorącym mlekiem i odstawić na noc.Masło lub margarynę rozetrzeć z cukrem pudrem,czekoladą,aromatem i dodać zaparzone zimne orzechy. Pierwszą warstwę ciasta posmarować dżemem a następnie wyłożyć masę orzechowo-czekoladową.Przykryć następną warstwą ciasta i lekko docisnąć. Śliwki zalać gorącą wodą na ok. 30 minut i po tym czasie osączyć je na sitku.Pokroić je na drobniejsze kawałki ,przy okazji sprawdzając czy nie zapodziała sie gdzieś w nich pestka.Rozłożyć je pa powierzchni ciasta.Czekoladę rozpuścić w kąpieli wodnej i dodać margarynę , dokładnie zmieszać.Lekko ostudzić i polać śliwki ,równo rozprowadzając na ich powierzchni.Odstawić do lodówki na ok. 2 godziny.
msewka