Sposób przygotowania:
Orzechowy z ananasami
Biszkopt orzechowy: białka ubić, dodając po łyżce cukru. Dodawać po 1 żółtku, ciągle ubijając. Dodać orzechy, mąkę z proszkiem i lekko wymieszać. Piec w temp. 180 st. C przez 30 minut. Przekroić na 2 placki.
Masa: oddzielić ananasy i sok. Z soku(jeżeli nie ma pełnej szklanki - dopełnić wodą) ugotować budyń jasny. Masło, cukier i żółtka utrzeć, dodać zimny budyń i pokrojone owoce z puszki.
Biszkopt kokosowy: z białek ubić pianę, dodać cukier. Dodać kokos i upiec na złoty kolor.
Przełożenie placka:
biszkopt orzechowy - masa - biszkopt kokosowy - masa biszkopt orzechowy.
Masa: oddzielić ananasy i sok. Z soku(jeżeli nie ma pełnej szklanki - dopełnić wodą) ugotować budyń jasny. Masło, cukier i żółtka utrzeć, dodać zimny budyń i pokrojone owoce z puszki.
Biszkopt kokosowy: z białek ubić pianę, dodać cukier. Dodać kokos i upiec na złoty kolor.
Przełożenie placka:
biszkopt orzechowy - masa - biszkopt kokosowy - masa biszkopt orzechowy.