Monika9988

Monika9988

Starszy Kucharz
[Przepisów: 17]

Orzechwiec z gruszkam

  • TRUDNOŚĆ: średnie
  • CZAS:
         
ocena: 0/5 głosów: 0

Ciasto bardzo smaczne i pyszne!

Orzechwiec z gruszkam

Składniki:

Orzechwiec z gruszkam

 

 

Sposób przygotowania:

Orzechwiec z gruszkam
1. Gruszki umyć i pokroić na pół,wykroić gniazda nasienne i naciąć wzdłuż od wypukłej strony. W nacięcie poukładać płatki migdałowe i skropić sokiem z cytryny.

2.Margarynę utrzeć, dodać cukier i wbijać po jednym jajku. Gdy jajka połączą się z tłuszczem dodać po mąkę wymieszaną z kakao i szczyptą soli. Dodać proszek do pieczenia i mleko. Razem utrzeć na gładką masę. Na koniec dodać zmielone orzechy, wymieszać.

3.Ciasto przelać na dużą blachę wysmarowaną tłuszczem i posypaną bułką tartą. Na wierzchu ułożyć gruszki nacięciem do góry. Ciasto piec 45 minut w temp. 190 stopni C.

Tagi:

jajko jajka