Michal Zacharzewski

Michal Zacharzewski

Starszy Kucharz
[Przepisów: 46]

Ostre śledzie w małym oleju

  • 2
  • TRUDNOŚĆ: łatwe
  • CZAS:
         
ocena: 5/5 głosów: 1

Smaczne i zdrowe śledzie pieprzowe

Ostre śledzie w małym oleju

Składniki:

Ostre śledzie w małym oleju

 

 

Sposób przygotowania:

Ostre śledzie w małym oleju
Śledzie wymoczyć przez godzinę w wodzie (nie zmieniając jej jednak). Potem pociąć na małe kawałeczki i wsypać do miski. Dodać pociętą drobno cebule, całość posolić i popieprzyć (popieprzyć solidnie), można też dodać ostrej papryki. Dodać około 10 kuleczek ziela angielskiego. Całość wymieszać dokładnie i po kilkunastu minutach włożyć do słoików, w którym czekają już liście laurowe. Dolać oleju, by zapełnił wolne miejsca. Całość ostawić na co najmniej dzień do lodówki.