Babcia Halinka

Babcia Halinka

Platynowy Ekspert
[Przepisów: 2266]

Ostrobok smażony

  • CZAS:
         
ocena: 3/5 głosów: 1260

Ryby jeśli zamrożone rozmrozić, wymoczyć, każdą rozciąć wzdłuż grzbietu,

Ostrobok smażony

Składniki:

Ostrobok smażony

 

Sposób przygotowania:

Ostrobok smażony
Ryby jeśli zamrożone rozmrozić, wymoczyć, każdą rozciąć wzdłuż grzbietu, oddzielając 2 duże filety i wyjmując ości. Posypać solą, pieprzem i przyprawą do ryb, obtoczyć w mące i usmażyć na rumiano. Usmażone filety ułożyć w rondlu, dodać masło roślinne. Rondel przykryć i utrzymywać n aniewielkim ogniu 15 minut. Ułożyć po 2 filety na talerzu, przybrać je plasterkami cytryny, na każdej porcji położyć łyżkę dobrej gęstej śmietany. podawać z frytkami i surówką.