pacpaw

pacpaw

Platynowy Ekspert
[Przepisów: 1427]

Owoce morza z marynowanym imbirem

  • TRUDNOŚĆ: średnie
  • CZAS:
         
ocena: 5/5 głosów: 5

duszone w sosie śmietanowym z bazylią

Owoce morza z marynowanym imbirem Więcej zdjęć (5)

Składniki:

Owoce morza z marynowanym imbirem

 

Sposób przygotowania:

Owoce morza z marynowanym imbirem
Na rozgrzane masło wrzucam rozgnieciony i posiekany czosnek. Gdy zacznie wydzielać przyjemny aromat dorzucam mrożone owoce morza. Skrapiam również sokiem z limonki. Gdy mrożonka puści całkowicie wodę posypuję gałką muszkatołową i dodaję marynowany imbir (duże płaty imbiru kroimy na mniejsze kawałki). Całość smażę przez kilka minut na średnim ogniu. Następnie wlewam śmietankę kremową. Solę do smaku i dodaję szczyptę cukru. Często mieszając podgrzewam do zagęszczenia sosu. Na sam koniec wrzucam posiekaną bazylię. Chwilę podsmażam i gotowe. Wyśmienicie smakuje z bagietka maczaną w śmietanowym sosie. Smacznego.
Owoce morza z marynowanym imbirem
Rozpoczynamy od podsmażenia czosnku na maśle
Owoce morza z marynowanym imbirem
Owoce morza skarapiamy sokiem z limonki
Owoce morza z marynowanym imbirem
Do miękkich owoców dodajemy imbir oraz gałkę
Owoce morza z marynowanym imbirem
Po dodaniu śmietany pod koniec dodajemy świeżą bazylię

Tagi:

owoce morza