Sposób przygotowania:
Owocowy torcik dodatkiem ryżu
Białka po oddzieleniu dokładnie ubić na sztywno z dodatkiem 5 łyżek wody i szczypty soli w trakcie ubijania dodać cukier. Pianę z białek ostrożnie połączyć z żółtkami oraz przesianą mąkę wymieszaną z proszkiem do pieczenia. Ciasto na sam koniec delikatnie połączyć z zimnym ryżem. Ciasto wylać do wysmarowanej tłuszczem tortownicy moja 30cm średnicy, piec w temp180st około 25 min. Dowolną czerwoną galaretkę rozpuścić w 3 szklankach gorącej wody. Przygotować dużą ilość ulubionych i dostępnych owoców i dodać do nich przestudzona galaretkę która ma ja tylko oblepić i połączyć. Upieczone i wystudzone ciasto wyjąć z formy i przeciąć na dwa krążki, jeden ponownie umieścić w formie wyłożyć na nim całą gęstniejącą już galaretkę z owocami , przykryć drugim krążkiem ciasta. Po wierzchu ciasto polać czekoladą rozpuszczona z dodatkiem mleka i dowolnie udekorować. Ciasto odstawić do zastygnięcia najlepiej przez cała noc. Mleko dodane do czekolady sprawi, że nie zastygnie całkiem na cieście, a będzie raczej czymś w rodzaju słodkiego sosu.