Sposób przygotowania:
Ozorek cielęcy na zimno
Dokładnie umyty ozorek włóż do garnka i zalej zimną wodą, dodaj łyżkę soli i gotuj przez 20min. Po tym czasie zmień wodę i dodaj sól, pieprz, pokrojoną włoszczyznę, opaloną cebulkę, oraz liście laurowe i ziele angielskie, całość gotuj na małym ogniu aż do miękkości.
Ugotowany ozorek wyjmij z wywaru i obierz ze skóry, po czym pokrój w plastry i ułóż na półmisku, na koniec pokryj cienką warstwą auszpiku zrobionego z żelatyny i wcześniej przygotowanego wywaru.
Po schłodzeniu podawaj z sosem żurawinowym.
Ugotowany ozorek wyjmij z wywaru i obierz ze skóry, po czym pokrój w plastry i ułóż na półmisku, na koniec pokryj cienką warstwą auszpiku zrobionego z żelatyny i wcześniej przygotowanego wywaru.
Po schłodzeniu podawaj z sosem żurawinowym.
SylaUla