Sposób przygotowania:
Ozorki wieprzowe polane sosem
Ozorki wieprzowe myjemy i wycinamy gruczoły ślinowe. Przekładamy do garnka, zalewamy zimną wodą i gotujemy około 8 minut. Zmieniamy wodę i dodajemy włoszczyznę wraz z przyprawami ziołowymi: zielem angielskim, liściem laurowy, owocem jałowca oraz pieprzem czarnym. Zamykamy szybkowar i całość garujemy na 2 stopniu 12-14 minut. Po tym czasie z bulionu pozbywamy się warzyw. Wyławiamy również ozorki, z których pozbywamy się białej skóry. Następnie kroimy je w plastry i z powrotem wkładamy do garnka. Następnie zabieramy się za sos. Pieczarki trzemy na drobnej tarce. Smażymy na naoliwionej patelni. Gdy soki odparują wsypujemy mąkę. Zalewamy to wszystko bulionem z ozorków i dokładnie mieszamy. Dodajemy jeszcze chrzan (należy uważać aby chrzan nie przytłumił smaku pieczarek) i ponownie mieszamy. Pokrojone ozorki podajemy polane tak przyrządzonym sosem. Można również podawać wraz ziemniaczkami. Smacznego.