Sposób przygotowania:
Pachnący ziołowy comber jagniecy
Comber umyć, osuszyć. Oprószyć solą i pieprzem. Czosnek obrać, posiekać lub przecisnąć przez praskę, skórkę z cytryny zetrzeć na tarce o małych oczkach. Wymieszać z ziołami, natką pietruszki, tartą bułką, musztardą i 2 łyżkami oleju. Tak przygotowaną panierką obłożyć mięso i wstawić do lodówki co najmniej na godzinę. Piekarnik rozgrzać do temperatury 180-200°C. Piec mięso około 40 minut. Następnie wyjąć, ostudzić i oddzielić od kości. Cebulę obrać, pokroić. Na patelni rozgrzać resztę oleju, wrzucić cebulę, rozgnieciony jałowiec, posolić, wlać śmietanę. Wszystko razem dusić około 5 minut. Comber podawać z sosem.