sitting bull

sitting bull

Kuchcik
[Przepisów: 4]

Pachnący ziołowy comber jagniecy

  • TRUDNOŚĆ: średnie
  • CZAS:
         
ocena: 5/5 głosów: 2043

Comber umyć, osuszyć. Oprószyć solą i pieprzem. Czosnek obrać, posiekać lub

Pachnący ziołowy comber jagniecy

Składniki:

Pachnący ziołowy comber jagniecy

 

Sposób przygotowania:

Pachnący ziołowy comber jagniecy
Comber umyć, osuszyć. Oprószyć solą i pieprzem. Czosnek obrać, posiekać lub przecisnąć przez praskę, skórkę z cytryny zetrzeć na tarce o małych oczkach. Wymieszać z ziołami, natką pietruszki, tartą bułką, musztardą i 2 łyżkami oleju. Tak przygotowaną panierką obłożyć mięso i wstawić do lodówki co najmniej na godzinę. Piekarnik rozgrzać do temperatury 180-200°C. Piec mięso około 40 minut. Następnie wyjąć, ostudzić i oddzielić od kości. Cebulę obrać, pokroić. Na patelni rozgrzać resztę oleju, wrzucić cebulę, rozgnieciony jałowiec, posolić, wlać śmietanę. Wszystko razem dusić około 5 minut. Comber podawać z sosem.

Tagi:

tarta