Sposób przygotowania:
Pączki drożdżowe z farszem pieczarkowym
Ciasto na pączki Żółtka rozetrzeć z drożdżami. Mleko, olej, margarynę, , lekko podgrzać składniki. Do miski wsypać mąkę, szczyptę soli, do tego dodać podgrzane składniki i drożdże z żółtkami. Ciasto dobrze wyrobić rękami, odstawić do wyrośnięcia. Gdy ciasto podwoi swoją objętość, rozwałkować ciasto na grubsze placki. Szklanką wykrawać okrągłe placuszki. FARSZ Pieczarki duszone na maśle, dodać do mięsa mielonego, i cebulkę zrumienioną na tłuszczu, sól i pieprz, wszystko dokładnie wymieszać, na środek każdego placuszka nałożyć farsz i zlepiać okrągłe bomby. Zostawić aby bomby dobrze wyrosły. W głębokim garnczku rozgrzewamy tłuszcz, wyrośnięte bomby kładziemy na tłuszcz i pieczemy z obu stron na złoty kolor. Upieczone wyjmujemy na bibułę, by osączyły się z nadmiaru tłuszczu.