Sposób przygotowania:
Pączki waniliowe
Mąkę ziemniaczaną wymieszać z 6 łyżkami soku wiśniowego,a resztę soku zagotować z 25 dag.cukru i sokiem z cytryny.Dodać do mąki ziemniaczanej i mieszać,aż zgęstnieje.Dodać wiśnie i jes- -zce trochę gotować z 5 min.Sos waniliowy przygotować z mlekiem i 25 dag.cukru wg.przepisu na odwrocie,można dodać trochę ekstraktu waniliowego na spirytusie w wersji deser dla dorosłych.Ciasto wyrobić z podanych pozostałych składników jak mąka,jaja,śmietana,proszek do pieczenia i cukier.Smażyć porcjami na rozgrzanym oleju.Wyjąć,osączyć z tłuszczu,oprószyć cukrem pudrem.Podawać na sosie waniliowym z wiśniami.Jak się wcześniej da,można pączki nadziać przed smażeniem wiśniami obtoczonymi w sosie waniliowym.