Sposób przygotowania:
Pączkowe kanapki
Drożdże rozpuścić w mleku tylko o temperaturze pokojowej, następnie dodać 1 łyżkę cukru i wymieszać. Jajka utrzeć z pozostałym cukrem na puszysta masę, następnie dodać do nich przesianą mąkę, sól, rozpuszczony i przestudzony tłuszcz oraz drożdże i alkohol, zagnieść gładkie ciasto( jest troszkę luźne). Przygotowane ciasto przykryć i odstawić na kilka godzin do lodówki. Wyrośnięte ciasto wyłożyć na podsypaną mąką stolnice i delikatnie na niej je rozciągnąć, foremką wyciąć kształt pączków i zostawić na stolnicy jeszcze na 30 min. Smalec najmniej trzy kostki rozpuścić i usmażyć na nim pączki do uzyskania złotego koloru po usmażeniu odsączyć na papierowym ręczniku z nadmiaru tłuszczu i wystudzić.Budyń ugotować na mleku i po przestudzeniu wymieszać z ajerkoniakiem. Zimne pączki przeciąć na pół i dół posmarować zimnym budyniem na nim ułożyć wiśnie i przykryć drugą częścią pączka, wierzch posypać cukrem pudrem.
zewa
iziona
Bierz i smacznego :)
zewa
Dzięki kochana, to żeby nie było poczęstuj się babeczką cytrynowo pomarańczową :)
iziona
Dzięki :) jeszcze jeden cm w pasie nie zaszkodzi :)
zbysiowa
iziona
Ja mam takie postanowienie co jakiś czas :)
edytaha
iziona
Świetne i bardzo kaloryczne :), ale też pyszne :)
monikaT83