Sposób przygotowania:
Paella
Mięso z kurczaka i królika kroimy z kościami na kawałki i solimy. Paelle robi sie na secjalnej patelni zwanej paellerom i smaży sie na drzewie, ale że takiej nie posiadamy można zrobic na patelni choć smak bedzie juz inny ale takżę będzie pyszna. Także smażymy mięsko na oliwie z oliwek, po usmażeniu wrzucamy na patelnie do mięska owoce morza i papryke wszystko razem smażymy, gdy juz wszystko jest usmażone wyciagamy papryke i wlewamy do tego wode tak żeby wszystko przykryło i nie wylewało się z patelni, wode solimy do smaku dodajemy kurkumy i zostawiamy do zagotowania. Gdy zacznie sie gotować delikatnie wsypujemy ryż, miarka jest taka żę ryż sypiemy po ukosie jak x tak żeby był prawie równy z wodą ale żęby nie wystawał poza nią, delikatnie mieszamy i zostawiamy na małym ogniu żeby bulgotało, gdy woda wsiąknie w ryż i ryż bedzie miekki to paella jest gotowa, ściagamy z ognia i dekorujemy papryką i rozmarynem. Paella smakuje znakomicie jak sie poleje już gotową sokiem z cytryny. Smacznego