Sposób przygotowania:
Paella z kurczakiem
Udka oczyścić, wypłukać i osuszyć. . Czosnek obrać, drobno pokroić i posypać udka. Posypać udka przyprawami i pozostawić na około 2 godziny aby przesiąkneły przyprawami. Na szerokiej patelni rozgrzać około 50 ml oleju. Włożyć udka i smażyć około 10 minut.
Cebulę obrać, pokroić i dodać na patelnię. dusić pod przykryciem. Marchew obrać, wypłukać i drobno pokroić lub zetrzeć na tarce jarzynowej, Dodać na pateknię..
Fasolkę opłukać, odciąć końcówki i pokroić na około 1 centymetrowe kawałki. Paprykę wypłukać, odrzucić gniazda nasienne i pokroić w kostkę. Dodać paprykę i fasolkę do pozostałych produktów. Pomidory sparzyć, ściągnąć skórkę i drobno pokroić.
Dodać do pozostałych produktów na patelni. Ryż wypłukać i dodać do udek z warzywami. Dodac około 1/2 szklanki gotującej wody.
Dusić do miękkości ryżu cały czas pod przykryciem. Doprawić do smaku solą i pieprzem
Cebulę obrać, pokroić i dodać na patelnię. dusić pod przykryciem. Marchew obrać, wypłukać i drobno pokroić lub zetrzeć na tarce jarzynowej, Dodać na pateknię..
Fasolkę opłukać, odciąć końcówki i pokroić na około 1 centymetrowe kawałki. Paprykę wypłukać, odrzucić gniazda nasienne i pokroić w kostkę. Dodać paprykę i fasolkę do pozostałych produktów. Pomidory sparzyć, ściągnąć skórkę i drobno pokroić.
Dodać do pozostałych produktów na patelni. Ryż wypłukać i dodać do udek z warzywami. Dodac około 1/2 szklanki gotującej wody.
Dusić do miękkości ryżu cały czas pod przykryciem. Doprawić do smaku solą i pieprzem